Εμπορικό Λογισμικό (Software)

Ποια είναι τα προγράμματα που θα σας βοηθήσουν, ποιες εταιρείες τα κατασκευάζουν? Εδώ θα βρείτε τους σχετικούς συνδέσμους.

guidance-software-logo.png

Από τις πιο γνωστές εταιρείες κατασκευής εγκληματολογικού λογισμικού για εξέταση ψηφιακών πειστηρίων. Κατασκευάστρια του Encase. Το encase βρίσκεται στην έκδοση 7. Εχει δυνατότητα imaging, analysis, report. Πλήρες πακέτο που χρησιμοποιείται ίσως από τους περισσότερους εξεταστές παγκοσμίως.

Magnet.jpg

Δημιουργός του λογισμικού Internet Evidence Finder. Χρησιμοποιείται για ανάκτηση ευρημάτων από δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Ευκολο στη χρήση και αναλύει ευρήματα από κοινωνικά δίκτυα, instant messengers, web browsers κλπ. Δοκιμαστική έκδοση διατίθεται.

accessdata_logo.jpg

Από τις πιο γνωστές εταιρείες δημιουργίας λογισμικού για εξέταση ψηφιακών πειστηρίων. Δημιουργός των Forensic Toolkit (FTK), FTK Imager, Mobile Phone Examiner (MPE). Παρέχει εκπαίδευση και πιστοποίηση για τα  προϊόντα της. Τίτλος Accessdata Certified Examiner (ACE).

occea.PNG

Δημιουργός του λογισμικού Clear ID, Archive R, dTective. Χρησιμοποιείται για βελτίωση εικόνας και βίντεο. Είναι εύκολο στη χρήση και διατέθει δοκιμάστική έκδοση για 30 μέρες. Περισσότερες πληροφορίες επιλέγοντας την εικόνα.

X-Ways Forensics

 

Λογισμικό για εξέταση ψηφιακών πειστηρίων, από την εταιρεία που κατασκευάζει το Winhex. Χρησιμοποιείται από πολλούς εξεταστές διεθνώς. Δείτε τις δυνατότητές του επιλέγοντας τον τίτλο.

siquest.png

Δημιουργός εγκληματολογικού λογισμικού, που σχετίζεται με ευρήματα σχετικά με το διαδίκτυο. Παρέχει το Internet examiner (πρώην CacheBack), το οποίο αναλύει ευρήματα από ιστοσελίδες, online συνομιλίες (Chat)  κλπ. Η εταιρεία παρέχει επίσης το Recover My chat το οποίο είναι εξειδικευμένο στην αναζήτηση ευρημάτων από online συνομιλίες. Επιλέξτε την εικόνα για να μεταβείτε στο site.

digitaldetective.jpg

Δημιουργός του Netanalysis λογισμικού το οποίο χρησιμοποιείται για ανάλυση ευρημάτων από ιστοσελίδες, cookies, κλπ. Διατίθονται επίσης το HstEx, το οποίο εξάγει ευρήματα από αποθηκευτικά μέσα ή από εγκληματολογικά αντίγραφα (images) διαφόρων τύπων και τα τροφοδοτεί στο netanalysis. Παρέχεται επίσης από το δικτυακό τόπο υπηρεσία forum.